Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

De Libi

Komische ‘roadmovie’ volgt de vrienden Bilal, Gregg en Kev vierentwintig uur lang door Amsterdam. Een film over ontembare levenslust en dromen van een toekomst vol mogelijkheden.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

De Libi

Regisseur Shady El-Hamus had tot dusverre vooral korte films gemaakt, waarvan vooral het meermaals bekroonde Nachtschade uit 2017 indruk maakte. Met deze eerste lange film wilde hij de filmwereld 'met een positieve vuistslag' bestormen. Hij doet dat met een sprankelend komedie over levenslust, lef en vriendschap rond de Amsterdamse middelbare scholieren én vrienden Bilal, Gregg en Kev.

Op een dag worden Bilal en Gregg door de tekenlerares uit de les gegooid – een mooie kans om een dagje te spijbelen. De dag krijgt een interessante wending als ze de leuke studente Jessie tegenkomen. Vooral Bilal is van haar gecharmeerd. Ze wil de jongens nog wel een keertje zien, maar dan alleen in de exclusieve nachtclub Jimmy Woo. De kans dat ze daar echter binnen komen is vrijwel nihil. Of misschien toch? Maar dan hebben ze wel Kev nodig. Dus ook hij wordt uit de les gehaald. En zo begint een absurde, 24-uur durende zoektocht naar een manier om Jimmy Woo binnen te komen.

De Balie 
De Libi is zondag 18 augustus om 21.30 ook eenmalig te zien in De Balie. Kaarten voor de WCA-voorstellingen in De Balie koop je via hun website. Klik hier voor kaarten voor deze voorstelling

SHADY EL-HAMUS (1988, the Netherlands) is an award-winning Dutch director and screenwriter. He was the first ever graduate from the Netherlands Film Academy in both directing and writing. His most recent short, Nightshade (2017), is the Dutch entry for the 2018 Oscars. Shady’s debut feature, De Libi (2019), is about three friends driven apart by the impending end of high school.