Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Wilkolak

Mix van coming-of-age, horror en oorlogsdrama. Einde WO II: overal in het bos dreigt gevaar voor een groepje kinderen dat net bevrijd is uit een concentratiekamp.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Wilkolak

WO II loopt op zijn einde, de chaos in het verwoeste Duitsland is enorm. In het gruwelijke concentratiekamp van Groß-Rosen worden de overlevende gevangenen bevrijd door het Sovjetleger, onder wie een groepje kinderen dat ondergebracht wordt in een verlaten villa. Daar staan ze onder toezicht van de 20-jarige Hanka, zelf een voormalige gevangene. Er is een gebrek aan alles, maar niettemin hervinden de kinderen enige vreugde. Ondertussen waart er een sinister gevaar rond in de omliggende wouden: de losgelaten, agressieve Duitse kamphonden zijn er op zoek naar voedsel, terwijl ook zich verschuilende Duitse en Russische soldaten de bossen onveilig maken. Het overlevingsinstinct van de kinderen treedt weer in werking, er zal gestreden moeten worden voor elke hap eten.

In zijn tweede speelfilm, waarvoor hij zelf het scenario schreef, mengt de Poolse regisseur Adrian Panek het genre van het oorlogsdrama met coming-of-age en horror elementen. Het leverde hem tot dusverre zeven internationale filmprijzen op. Mede-geproduceerd door Mr. Horror Jan Doense.