Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Jinpa

Jinpa, een man uitgedost als rockster, rijdt met zijn vrachtwagen door de dunbevolkte Tibetaanse hoogvlakte van Kekexili. Het lijkt een rustige rit te worden…
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Jinpa

Jinpa, een man uitgedost als rockster, rijdt met zijn vrachtwagen door de dunbevolkte Tibetaanse hoogvlakte van Kekexili. Het lijkt een rustige rit te worden, maar twee gebeurtenissen veranderen alles: Jinpa rijdt een schaap dood en ergens pikt hij een lifter op. Deze lifter, ook Jinpa genaamd, draagt een dolk bij zich waarmee hij zich wil wreken op de moordenaar van zijn vader. Nadat hij de lifter heeft afgezet, vervolgt Jinpa zijn rit, maar hij kan de twee voorvallen niet van zich afzetten. Om zijn karma te reinigen van de dood van het schaap, bezoekt hij een klooster, om de wraakmoord te voorkomen, reist hij naar het stadje waar de lifter naar op weg was. Daar ontdekt hij in een verlopen barretje dat de grens tussen fantasie en werkelijkheid niet heel duidelijk is.

Het kale en uitgeloogde landschap speelt, net zoals in de westerns van Sergio Leone, een hoofdrol in deze fascinerende, door hemzelf geschreven film, de zesde van de Tibetaanse regisseur Pema Tseden.

de Volkskrant

Een ongeluk met een schaap is de opmaat tot het sublieme, gelaagde en ongrijpbare Jinpa.

NRC Handelsblad

... betoverend en mysterieus...