Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Monos

Een groepje tienersoldaten in de bergen van Colombia lijkt het soldatenleven niet al te serieus te nemen. Maar alles verandert als het gewapende conflict dichterbij komt – enkel overleven telt nog.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Monos

Ze luisteren naar namen als Dog, Boom Boom, Rambo, Smurf en Bigfoot, de soldaten die lid zijn van The Organization. Het zijn tienersoldaten die in de bergen van Colombia van een commandant de opdracht krijgen de krijgsgevangen gemaakte Amerikaanse dokter Sara Watson te bewaken én te zorgen voor de koe Shakira. Zodra de commandant vertrokken is, verdwijnt de militaire discipline om plaats te maken voor typische tienerdingen als drinken en feesten, flirten en met de wapens spelen. Maar alles verandert als de strijd dichterbij komt.

De Colombiaans-Ecuadoraanse regisseur Alejandro Landes, wiens Porfirio in 2011 de WCA Jury Award won, vertelt in de hallucinatoire thriller Monos geen politiek verhaal over kindsoldaten, maar geeft zijn visie op het dunne laagje beschaving dat spoorloos verdwijnt zodra het leven op het spel staat: Lord of the Flies 2.0. Het adembenemende camerawerk is van de Nederlander Jasper Wolf, terwijl Mica Levi (Under the Skin) verantwoordelijk is voor de score.

de Volkskrant

... een film die zich gulzig en hardnekkig aan je vast zuigt.

NRC Handelsblad

Een film vol van een vreemde tederheid.