Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN

Het dragen van een mondkapje is verplicht in Rialto! Klik hier voor meer info.

Bekijk de trailer

The Swallows of Kabul

Kaboel, 1998: de Taliban hebben de macht gegrepen en dat is slecht nieuws voor de vrijdenkende leraar Mohsen en zijn vrouw Zunaira. Animatiefilm naar een roman van Yasmina Khadra.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Swallows of Kabul

Hoe zorg je ervoor dat een film over de Taliban meer wordt dan een eendimensionale aanklacht? De Franse actrice, theater- en filmregisseur Zabou Breitman sloeg hiertoe de handen ineen met de eveneens Franse animatiefilmer Eléa Gobbé-Mevellec. Met prachtige waterverftinten schilderen ze in deze meeslepende animatiefilm, naar een roman van Yasmina Khadra, een soms harde wereld die bevolkt wordt door waarachtige en gelaagde personages. Om zich beter in de getekende personages te kunnen inleven, droegen de stemacteurs tijdens de opnames de kostuums van hun personages.

Kaboel, 1998: de Taliban hebben de macht overgenomen en dat heeft vergaande consequenties voor de jonge, vrijdenkende leraar Mohsen en zijn beeldschone vrouw Zunaira. Zijn droom ooit diplomaat te worden, is uiteen gespat, terwijl Zunaira alleen nog maar volledig gesluierd over straat kan gaan. Elders leeft Atiq, een cipier belast met het bewaken van ter dood veroordeelden. Diens vrouw, Mussarat, lijdt aan een ongeneeslijke ziekte. Na een ongelukkig incident raken de levens van deze vier vervlochten

NRC Handelsblad

de Volkskrant

Fraaie, lieflijke tekeningen vertellen een dieptreurig verhaal over de Taliban en groeiend verzet in Kabul.