Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Thomas de Stoomlocomotief, Opgraven & Ontdekken

Thomas de Stoomlocomotief gaat voor het eerst naar Italië. De aardige Gina weet alles van dat land en wil hem helpen, maar Thomas denkt dat hij zonder haar hulp kan. Een vergissing…
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Thomas de Stoomlocomotief, Opgraven & Ontdekken

Vrolijk en spannend nieuw verhaal van Thomas en zijn vrienden. Thomas de Stoomlocomotief heeft al veel gereisd, maar gaat nu voor het eerst naar Italië. Daar ontmoet hij de aardige en slimme Gina, een expert op het gebied van alles wat Italiaans is. Thomas vindt zichzelf enorm wereldwijs en wil aan Gina bewijzen dat hij haar hulp niet nodig heeft, maar in werkelijkheid valt hij van de ene verbazing in de andere… Want waarom staat die toren zo scheef? En waarom zien de gebouwen er zo onafgemaakt uit? En hoe zit het precies met het mysterieuze verhaal van de Verdwaalde Locomotief?

Als Thomas door zijn overmoedigheid verdwaalt in een oude mijn, komt hij er al snel achter dat het leren van nieuwe dingen – net als het maken van nieuwe vrienden – de nodige tijd kost!

Cinemagazine

Het verhaal is aansprekend, de emoties van de treintjes herkenbaar. Voor de jonge Thomas-fans is deze film een schot in de roos.