Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Kapsalon Romy

Omdat haar werkende moeder net is gescheiden, wordt Romy overdag ondergebracht bij haar oma Stine, die een kapsalon runt. Stine kampt met beginnende Alzheimer.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Kapsalon Romy

Met frisse tegenzin past oma Stine (Beppie Melissen) op haar kleindochter Romy (Vita Heijmen), omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar jeugd in Denemarken.

Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan. Prachtige ontroerende familiefilm, van de makers van Minoes en Het Paard van Sinterklaas.

Nu ook in de avond te zien!

de Volkskrant

Beppie Melissens rappe tong en de suggestieve blikken van de 10-jarige Vita Heijmen excelleren in een levenslustige familiefilm over dementie.

NRC Handelsblad

Vita Heijmen en Beppie Melissen leveren een indrukwekkende prestatie …