Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Nuestro tiempo

Dichter Juan runt samen met zijn vrouw Esther een stierenranch. Ze hebben een open huwelijk, dus er lijkt niets aan de hand als zij een verhouding begint met een ander. Lijkt…
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Nuestro tiempo

Only on Monday November 11 with English subs at 9:00 pm.

De complexiteit van liefdesrelaties is een terugkerend thema in het werk van de vooraanstaande Mexicaanse regisseur Carlos Reygadas. In films als Japón, Stellet licht en Post tenebras lux laat hij met veel visuele, soms sprookjesachtige flair zien hoe ongelukkige liefde, jaloezie en vervreemding mensen volledig uit balans kunnen brengen. In zijn nieuweling is het thema gelijk, maar het verhaal intiemer en meeslepender doordat de hoofdrollen worden vertolkt door Reygadas zelf en zijn vrouw Natalia López.

Ergens op het Mexicaanse platteland runt dichter Juan samen met zijn vrouw Esther een stierenranch. Als Esther het heel goed blijkt te kunnen vinden met paardentrainer Phil, een vriend van Juan, reageert deze aanvankelijk niet afwijzend – sterker: hij moedigt haar aan een verhouding te beginnen; ze hebben immers een open huwelijk. En dat doet ze, al wil ze er, tot frustratie van Juan, niet veel over vertellen. Langzaamaan overvleugelen onzekerheid, jaloezie en achterdocht al zijn rationele overwegingen.

de Volkskrant

De Mexicaanse regisseur Carlos Reygadas filmt zonder dogma's, met indrukwekkend en ongrijpbaar resultaat.

NRC Handelsblad

Nuestro tiempo is een omgekeerde Stellet licht … [De film] zoekt niet alleen naar het licht, maar duikt ook in het troebele moeras van emoties dat ons mensen maakt.