Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Light of My Life

De nabije toekomst: een pandemie heeft het leven gekost aan vrijwel alle vrouwen, op de overgebleven vrouwen wordt 'gejaagd'. Vader Caleb doet er alles aan om zijn 11-jarige dochter Rag te beschermen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Light of My Life

In de nabije toekomst heeft een dodelijke pandemie enorm huisgehouden onder de wereldbevolking: de helft heeft het niet overleefd – de vrouwelijke helft. Sommige vrouwen wisten nog net een kind te baren voordat ze bezweken aan de ziekte, en sommige van die kinderen waren meisjes. En die meisjes zijn zeer 'gewild' bij vele mannen, hun leven is voortdurend in gevaar. Caleb is de liefdevolle en bezorgde vader van zo'n meisje: de nu 11-jarigeAnn, bijgenaamd Rag. Dwalend en kamperend door uitgestrekte bossen proberen ze uit het zicht van jagende mannen te blijven, Caleb heeft Rag zoveel mogelijk als jongen vermomd. Maar soms moeten er inkopen worden gedaan, en op die plekken zijn mannen.

Light of My Life is het speelfilmdebuut van Casey Affleck, die ook tekende voor het scenario en de productie. Daarnaast vertolkt hij de rol van Caleb. Rag wordt gespeeld door de verrassend goed acterende, 13-jarige Anna Pniowsky.

NRC Handelsblad

de Volkskrant