Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Post Tenebras Lux - Reygadas in Rialto

Juan heeft met zijn vrouw en kinderen de stad verlaten en ze wonen nu in een groot huis in de bergen. Hoe mooi het daar ook is, het leven valt hem zwaar.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Post Tenebras Lux

Post Tenebras Lux (‘licht na de duisternis’) vertelt het verhaal van de welgestelde Juan, zijn vrouw Natalia en hun twee jonge kinderen, die vanuit de stad zijn verhuisd naar een groot huis ergens in de in de bergen van Mexico. Het leven, hoe mooi het daar ook is, stelt Juan danig op de proef. Zijn vrouw wil geen seks meer met hem, hij zoekt zijn toevlucht tot internetporno. Klusjesman Seven uit het dorp blijkt een uiterst complicerende factor in zijn leven.

Reygadas schetst in deze film een psychologisch portret van een familie, de kinderen zijn zijn eigen kinderen, en hun plaats binnen de meedogenloze natuur van Mexico. Centraal in dit non-lineair vertelde verhaal staan de dreiging van geweld en het gevoel van onmacht en liefdeloosheid – aangevuld met prachtige beelden. Post Tenebras Lux is een subtiel en teder, vreemd en spannend drama. O.m. bekroond met de prijs voor Beste Regie, Cannes 2012.