Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Your Mum and Dad

Filmmaakster Klaartje Quirijns besloot na slecht medisch nieuws de camera op zichzelf en haar familie te richten. Wat is er uit verleden nog niet verwerkt? Een intiem documentaire-essay.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Your Mum and Dad

'Ze maken je kapot, je vader en je moeder. Ze bedoelen het niet zo, maar ze doen het toch', schreef ooit de Amerikaanse dichter Philip Larkin. Een dichtregel die heel precies illustreert wat filmmaakster Klaartje Quirijns (o.m. Anton Corbijn Inside Out) in deze film wil vertellen.

Achttien jaar lang filmde Quirijns, ze woonde toen in New York, haar vriend Michael Moskowitz tijdens diens sessies bij de psychoanalist Kirkland Vaughans. In 2012 besluit ze, na slecht medisch nieuws te hebben gekregen, de camera op zichzelf én op haar familie te richten. De moeilijkheden die we in het heden ondervinden, blijken doorgaans hun wortels te hebben in onverwerkte en onbesproken trauma's uit het verleden. Door de dynamiek van haar eigen familierelaties te onderzoeken, probeert ze antwoorden te vinden op vragen die haar eigen leven betreffen. Het resultaat is een heel persoonlijk en intiem documentaire-essay over haar eigen rol binnen haar familie.

NRC Handelsblad