Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Synonyms - Seret International

Israëliër Yoav is net in Parijs gearriveerd om zo snel mogelijk Fransman te worden. Zijn Israëlische nationaliteit staat hem enorm tegen. Dat is echter verre van eenvoudig.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Synonyms

Eenmaal gearriveerd in Parijs, zit het Yoav bepaald niet mee. Hij klopt aan bij een flat om te ontdekken dat die leeg staat en als hij er dan een bad neemt, worden zijn spullen gestolen. Maar Yoav laat zich niet uit het veld slaan; hij is vastbesloten zo snel mogelijk van zijn Israëlische nationaliteit af te komen. Die nationaliteit beschouwt hij als een gezwel dat chirurgisch moet worden verwijderd. Een Fransman worden, zou zijn redding betekenen. Hij begint ermee door het Hebreeuws af te zweren: hij zal alleen nog Frans spreken, het woordenboek wordt zijn vaste gezel. Maar het naturalisatieproces blijkt lastig en dan is er nog het Franse stel dat hem op een heel eigenaardige wijze tracht te helpen.

Regisseur Nadav Lapid schreef zelf het scenario, dat hij baseerde op eigen ervaringen. Winnaar Gouden Beer, Berlinale 2019.