Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Mr. Gaga - Seret International

Ohad 'Mr. Gaga' Naharin is een van de meest toonaangevende choreografen ter wereld, de bedenker van gaga. Regisseur Tomer Heymann laat zien wie hij is.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Mr. Gaga

Ohad Naharin, artistiek directeur van het Batsheva Dance Company uit Tel Aviv, geldt al decennialang als een van de meest toonaangevende en vooraanstaande choreografen ter wereld. De bewegingstaal die hij heeft bedacht, gaga genaamd, behoort tot de belangrijkste vernieuwingen in de wereld van de moderne dans. Maar wie is Naharin, oftewel Mr. Gaga?

Documentairemaker Tomer Heymann kreeg van de choreograaf toestemming om het antwoord op die vraag op film vast te leggen. Het kostte Herymann acht jaar. Naast intieme repetitiesessies toont Heymann uniek, niet eerder gezien archiefmateriaal en adembenemende danssequenties. Maar hij filmt Naharin ook in zijn privéleven. Het beeld dat uit deze levendige en diepgravende documentaire naar voren komt is dat van een man van grote artistieke integriteit en een uitzonderlijke visie op de danskunst. Een man die de taal van de dans opnieuw heeft gedefinieerd.