Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

De belofte van Pisa

De 15-jarige Marokkaan Samir wordt aangenomen op het Muzieklyceum Zuid. Zijn oudere broer laat hem beloven die school hoe dan ook af te maken. Dat is niet eenvoudig.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

De belofte van Pisa

Verfilming van de gelijknamige debuutroman van Mano Bouzamour uit 2013 – een met de nodige humor verteld verhaal over de worsteling van een Marokkaanse jongen om zich staande te houden in twee, nogal verschillende werelden. Het scenario is van Robert Alberdingk Thijm.

De 15-jarige Samir kan bijzonder goed trompet spelen. Ook al kan hij geen noot lezen, hij wordt toch aangenomen op het Muzieklyceum Zuid. Dat heeft hij te danken aan zijn tien jaar oudere broer Mo en diens vriend Soesi, die een auditie voor hem regelden. Bij de IJssalon Pisa laat Mo zijn broertje beloven zijn opleiding hoe dan ook af te maken. Maar makkelijk zal dat niet worden: zijn broer en Soesi worden gearresteerd voor een overval, op school is hij de enige Marokkaan en thuis maakt zijn vader zich zorgen over de omgang met niet-gelovigen. Meevaller: Annelies, het mooiste meisje van de klas, wordt verliefd op hem.

de Volkskrant

De scènes met Shahine el-Hamus en Olivia Lonsdale fonkelen zonder uitzondering.

NRC Handelsblad