Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Dracula

De gevaarlijke en bloeddorstige Graaf Dracula, een vampier, is in Londen gearriveerd en meteen maakt hij slachtoffers. Dokter Van Helsing bindt de strijd aan. Met Bela Lugosi.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Dracula

Ergens in de ontoegankelijke bergen van Transsylvanië woont een vampier, een verdorven wezen dat het daglicht niet kan verdragen, leeft van mensenbloed en ook nog eens onsterfelijk is. Zo had de Ierse schrijver Bram Stoker in 1897 het in zijn griezelnovelle Dracula bedacht. En het idee sprak tot de verbeelding, ook tot die van de filmindustrie; het verhaal werd vaak verfilmd. In 1931 speelde de onbekende Hongaars-Amerikaanse acteur Bela Lugosi het legendarische wezen en hij deed dat met de nodige beklemmende en ijzige charme – voor velen is hij de definitieve Dracula.

Er is iets vreemds aan de hand met Lucy Weston, en ook met haar vriendin Mina Seward gaat het niet goed. Mina's vader roept de hulp in van dokter Van Helsing en deze legt de link met graaf Dracula, die vanuit de Karpaten naar Londen is verhuisd. Hij beseft dat de graaf een vampier is, een gevaarlijk bloeddorstig wezen dat nauwelijks te bestrijden valt. Samen met Mina's verloofde John Harker bindt hij niettemin de strijd aan.