Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

A Tale of Three Sisters

Jaren 80, Anatolië: weduwnaar ┼×evket heeft zijn drie dochters ondergebracht bij rijke gezinnen. Maar de één na de ander keert terug naar huis. Dat kan ┼×evket zich niet veroorloven. Wat nu?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

A Tale of Three Sisters

Jaren 80, een bergdorpje in Anatolië: na de dood van zijn vrouw stuurde weduwnaar ┼×evket zijn drie dochters als besleme naar de stad, oftewel: ze trokken als pleegkind/dienstmeisje in bij een rijk gezin. Maar de oudste dochter Reyhan moest haar gezin verlaten nadat ze zwanger was geworden. Weer thuis huwelijkte ┼×evket haar uit aan de niet al te snuggere herder Veysel. Ook de twee jongere zussen keren weer terug; de rebelse Nurhan had ruzie gemaakt met de moeder van haar 'pleeggezin', terwijl ook de jongste van drie, Havva, na een sterfgeval in haar pleeggezin werd teruggestuurd. ┼×evket beschikt echter niet over de middelen om zijn dochters te onderhouden en zint op allerlei plannen om ze weer de deur uit te krijgen.

In zijn derde film combineert de Turkse regisseur Emin Alper elementen uit de Turkse folklore met prachtige camerawerk vol schilderachtige clair-obscur. Ondertussen laat hij ook zien hoe er op het Turkse platteland met vrouwen werd omgegaan. Winnaar WCA Exchange Award 2019.