Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Marriage Story

Het huwelijk van actrice Nicole en toneelschrijver Charlie loopt op de klippen. Het zijn redelijke mensen, toch belanden ze in een vechtscheiding. Met Scarlett Johansson en Adam Driver.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Marriage Story

Ooit liet Nicole (Scarlett Johansson) een acteercarrière in Hollywood achter om in New York te gaan spelen in de avant-garde toneelstukken van haar man Charlie (Adam Driver). Maar dan krijgt ze een rol aangeboden in een tv-serie die in Los Angeles gemaakt wordt. Ze gaat en neemt hun zoontje mee. Als Charlie haar komt opzoeken, wacht hem een onaangename verrassing: Nicole overhandigt hem echtscheidingspapieren, zoals haar advocaat Nora (Laura Dern) haar aangeraden had. Nicole wil in Los Angeles blijven met het kind, Charlie probeert dat uit alle macht te voorkomen. De twee, redelijke en fatsoenlijke mensen, raken verwikkeld in een echtscheidingsgevecht dat steeds grimmiger wordt.

Echtscheiding speelt een belangrijke rol in het werk van regisseur Noah Baumbach, die zelf als kind de scheiding van zijn ouders meemaakte – een ervaring die hij verwerkte in zijn veelbekroonde The Squid and the Whale uit 2005. Als de liefde is gedoofd, komt niet het mooiste in de mens naar boven.

De Volkskrant

Beter dan ooit vindt hij een balans tussen humor en tragedie: Marriage Story is pijnlijk en ontroerend, maar ook scherp en geestig

Trouw

Adam Driver en Scarlett Johansson zijn adembenemend in hartverscheurend ‘Marriage story’