Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

An Unexpected Love

De al 25 jaar getrouwde Marcos en Ana ontdekken dat ze elkaar niets meer te melden hebben nu hun zoon uit huis is gegaan. Scheiden en dan iets nieuws beginnen – makkelijker gezegd dan gedaan.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

An Unexpected Love

Wat gebeurt er tussen man en vrouw als hun enige kind, voor wie zij zo lang hebben gezorgd, besluit het ouderlijke nest te verlaten? De Argentijnse debuterende regisseur Juan Vera, die in de filmwereld vooral zijn sporen als producent heeft verdiend, laat het zien in deze warme, romantische komedie, waarvoor hij zelf het scenario schreef.

De in Buenos Aires wonende Marcos en Ana zijn al 25 jaar getrouwd. Ze hebben één zoon, Luciano, die ze altijd met veel liefde en zorg hebben omringd. Maar Luciano is volwassen geworden en wil zijn vleugels uitslaan. Hij besluit uit huis te gaan, sterker hij verlaat Argentinië om te gaan studeren in Madrid. Nu het huis leeg is, zijn de twee ineens weer op elkaar aangewezen. Ze hebben elkaar eigenlijk, zo ontdekken ze al snel, niets meer te melden, ze hebben niets gemeen. Een echtscheiding volgt, beiden willen nieuwe horizonten verkennen. Maar zo gemakkelijk blijkt dat helemaal niet.

NRC Handelsblad

… in de kern is is het Argentijnse An Unexpected Love een serieuze bespiegeling over het legenestsyndroom en de midlifecrisis.

de Volkskrant

An Unexpected Love blijft luchtig, maar doet niet kinderachtig over zware onderwerpen.