Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

LA RIOT: Parasite

Heel geraffineerd weten de leden van het arme gezin Kim binnen te dringen in het welgestelde huishouden van de familie Park. Hoe lang gaat dat goed? Winnaar Gouden Palm. Ingeleid door LA RIOT.

Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Parasite

"Deze film is een komedie zonder grapjassen, een tragedie zonder schurken", aldus de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-ho, hier vooral bekend van zijn donkere toekomstfilm Snowpiercer. En net als bij zijn vorige films mixt hij een spannende verhaal met messcherpe kritiek op de grote sociale ongelijkheid in zijn land. Een heel geslaagde mix, want Parasite werd bij het afgelopen filmfestival van Cannes bekroond met de Gouden Palm.

Het is armoe troef in het gezin van Kim Ki-taek; hij, zijn vrouw, en zijn zoon en dochter wonen in een krappe kelderwoning, werk en dus geld hebben ze niet. Maar ze zijn inventief: zoon Ki-woo, die zich voordoet als een universitair geschoold docent Engels, wordt door de welgestelde familie Park aangenomen om hun dochter bijles te geven. De deur naar een beter bestaan staat ineens op een kier en heel geraffineerd lukt het de Kims steeds meer deel te gaan uitmaken van het dagelijks leven van de Parks. Maar hoe lang gaat dat goed?

Voorafgaand aan de film: interview met Cesar Majorana.

Parasite gaat 28 november in première.

Schrijver/presentator/vlogger Cesar Majorana maakte voor BNNVARA en de VPRO o.a. filmprogramma’s en een serie over jonge, succesvolle schrijvers, en is een van vaste gezichten bij Club Hub. Voor de VPRO was hij ook 'Onze man in Cannes' tijdens het afgelopen filmfestival aldaar. In die hoedanigheid zal hij zijn licht laten schijnen over Gouden Palm-winnaar Parasite.