Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

My Own Private Idaho

Mannelijk prostitué Mike gaat samen met zijn beste vriend Scott op zoek naar zijn moeder. Mike wordt briljant vertolkt de veel te jong overleden River Phoenix.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

My Own Private Idaho

Eind 1993 was acteur River Phoenix een avondje uit in de The Viper Room, de nachtclub van Johnny Depp in Los Angeles. Daar trakteerde hij zichzelf op een 'speedball', een mix van cocaïne en heroïne – een dodelijke mix; op de stoep van de club overleed de pas 23-jarige Phoenix aan de gevolgen van een hartaanval, waarmee er een einde kwam aan een prachtige acteercarrière die meer dan tien jaar omspant. Zijn rol in My Own Private Idaho wordt door velen beschouwd als het beste wat hij gedaan heeft.

De homoseksuele Mike (Phoenix), die aan de slaapziekte narcolepsie lijdt, komt aan de kost als prostitué die zowel mannen als vrouwen aan hun gerief helpt. Tijdens een klusje ontmoet hij Scott (Keanu Reeves). Ook Scott is prostitué, zij het dat hij hetero is. De twee worden beste vrienden, al gaan de gevoelens van Mike veel verder. Op een dag besluit Mike op zoek te gaan naar zijn moeder, die hem al op jonge leeftijd heeft verlaten. Scott gaat mee.