Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

King of the Cruise - Docupodium

De excentrieke Schotse baron Ronald Busch Reisinger van Inneryne viert vakantie op een luxe cruiseschip. Achter alle decadentie gaan leegte en eenzaamheid schuil. Met interview.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

King of the Cruise - Docupodium

Op de luxe cruiseschepen die de wereldzeeën bevaren, ontbreekt het de passagiers aan niets. Verliefde stelletjes, rijke families en dito gepensioneerden worden door het hardwerkende en altijd beleefde personeel in de watten gelegd. Een graag geziene gast op deze schepen is de gezette Ronald Busch Reisinger van Inneryne, een bepaald niet onbemiddelde Schotse baron. Busch is een opvallende verschijning aan boord: niet alleen trakteert hij zijn medepassagiers voortdurend op prachtige en ongelooflijke verhalen over zijn leven, ook gaat hij gekleed in een Schotse kilt en een heuse rode koningsmantel.

Filmmaker Sophie Dros, die eerder de documentaire Genderbende maakte, volgt de baron tijdens een van zijn cruisevakanties. Beelden van het luxe schip, de eindeloze zee en een zich uitslovende entertainmentploeg worden afgewisseld met gesprekken met Busch. Duidelijk wordt dat achter alle decadentie enorme leegte schuilgaat. Hij is een eenzaam mens, die net als iedereen op zoek is naar contact, erkenning en waardering.

Regisseur Sophie Dros is bij de voorstelling aanwezig en wordt na afloop van de film geïnterviewd door Hanneke Groenteman.