Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Beauty & Decay - Cracking the Frame

Liefdevol portret van Sven Marquardt: uitsmijter van een technoclub én fotograaf, de man die punkscene van Oost-Berlijn in de jaren 80 vastlegde.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Beauty & Decay - Cracking the Frame

In dit liefdevolle portret introduceert filmmaker Annekatrin Hendel een man die alom bekend staat als de meest onverzettelijke uitsmijter van Europa: Sven Marquardt. Hij houdt niet alleen de wacht bij de deur van de beruchte technoclub Berghain, hij is ook een alom gerespecteerd fotograaf. Hij begon zijn fotografiecarrière in het Oost-Berlijn van de jaren 80, de jaren vóór de val van de Muur. Hij legde de geheel eigen punk-subcultuur van dat deel van de stad vast in sterk expressieve zwart-wit foto's vol erotiek, nonchalance en vuil.

In de film wordt hij herenigd met twee van zijn beste vrienden: zijn favoriete model Dominique Hollenstein (Dome) en collega-fotograaf Robert Paris, vrienden uit zijn punktijd. Als er iets duidelijk wordt dan is het wel dat de Oost-Berlijnse punkscene van die jaren weinig gemeen had met die in het Westen, waar het vaak alleen om uiterlijkheden draaide. In Oost-Berlijn was deze subcultuur authentiek, ruw en radicaal.