Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Le bonheur

François is heel gelukkig getrouwd, maar toch begint hij een buitenechtelijk affaire. Als hij die opbiecht aan zijn vrouw lijkt er niet veel aan de hand.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Le bonheur

Het geluk lacht de jonge timmerman François toe: hij is getrouwd met Thérèse met wie hij twee leuke kinderen heeft. Hij is dol op alle drie. Maar toch is er in zijn leven ruimte voor nog meer geluk en dat vindt hij als hij een affaire begint met de jonge telefoniste Émilie. Ondanks deze buitenechtelijke escapades houdt hij nog even veel van zijn vrouw als voorheen. Natuurlijk merkt Thérèse dat haar man nog beter gemutst is dan normaal en vraagt hem hoe dat komt. François wil niet liegen en biecht zijn affaire op. Aanvankelijk lijkt dat geen consequenties te hebben.

Nouvelle vague-regisseur Agnès Varda, die afgelopen maart overleed, velt in dit romantische drama geen moreel oordeel over het vreemdgaan van François en dat kwam haar op de nodige kritiek te staan. Opvallend detail: de echte vrouw en kinderen van hoofdrolspeler Jean-Claude Drouot spelen in deze film zijn filmvrouw en -kinderen. Driemaal bekroond bij de Berlinale van 1965.