Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

It Must Be Heaven

Een Palestijnse regisseur verlaat Nazareth en reist naar Parijs en New York op zoek naar geld voor zijn nieuwe film. De wereld blijkt een vreemde, maar toch ook een o zo bekende plek…
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

It Must Be Heaven

Zijn werk is wel vergeleken met dat van Jacques Tati en Buster Keaton. En niet ten onrechte, want net als zijn twee beroemde voorgangers weet de Palestijnse regisseur Elia Suleiman op briljante wijze absurde, bijna slapstickachtige humor naadloos te verbinden met een sereen gevoel van weemoed. Die mix kenmerkte zijn bekendste films Divine Intervention (2002) en The Time That Remains (2010), in zijn nieuweling It Must Be Heaven is het niet anders. Hier draait alles om de vraag: waar voelt men zich thuis? Suleiman speelt in deze komedie zelf de hoofdrol, zonder een woord te zeggen. Ook met Gael García Bernal.

Een regisseur uit Nazareth (Suleiman) reist naar Parijs en vervolgens naar New York om geld te werven voor zijn nieuwe filmproject. Aan de hand van kleine en heel geestige voorvallen kan de conclusie alleen maar luiden: hoe verschillend het overal ook is, er is altijd wel iets dat aan Palestina doet denken, aan thuis.

NRC Handelsblad

Suleiman is de Buster Keaton van de hedendaagse wereldcinema.