Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

It's a Wonderful Life

Onvergetelijke kerstfilm met James Stewart als George Bailey, een man die na de zoveelste tegenslag het leven moe is. Een engel arriveert om met hem de balans op te maken.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

It's a Wonderful Life

Het is nauwelijks voorstelbaar dat deze film, door velen beschouwd als de ultieme kerstfilm, bij uitbreng weinig succesvol was. Recensenten vonden de film te sentimenteel, het publiek bleef weg. Dat resulteerde uiteindelijk in het faillissement van de mede door regisseur Frank Capra opgerichte productiestudio. Pas in de jaren 70 werd gezien en erkend welk juweeltje Capra eigenlijk had gemaakt. Sindsdien is deze film niet meer weg te denken uit het rijtje van onvergetelijke klassiekers.

Hoe zou de wereld eruitzien als je nooit had bestaan? Op kerstavond krijgt George Bailey antwoord op deze vraag. Alles is misgegaan in zijn leven, terwijl hij altijd het allerbeste met iedereen voorhad. Als hij ook nog wordt beschuldigd van verduistering, besluit hij een eind aan zijn leven te maken. Terwijl hij op het punt staat van een brug in ijskoud water te springen, arriveert engel 2e klasse Clarence Odbody om met hem de balans op te maken. Met James Stewart en Donna Reed.