Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

The Invisible Life of Eurídice Gusmão - voorpremière

Familie-melodrama van de bovenste plank. De onafscheidelijke zusjes Eurídice en Guida verliezen elkaar uit het oog door leugens van hun ouders.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Invisible Life of Eurídice Gusmão

Wat als je ouders je voorliegen omdat jouw levensstijl niet strookt met hun traditionele opvattingen? Het is deze vraag die aan de orde komt in dit ' tropische melodrama', zoals de Braziliaanse regisseur Karim Aïnouz zelf zijn nieuwste film omschrijft. En inderdaad, het verhaal bevat alle elementen van een melodrama, maar Aïnouz weet vakkundig alle clichés te vermijden; zijn personages zijn mensen van vlees en bloed, mensen van wie je de drijfveren begrijpt.

Rio de Janeiro, 1950: de liefdevolle band tussen de 18-jarige pianiste Eurídice en haar iets oudere zus Guida wordt verbroken als Guida haar hart volgt en met een Griekse zeeman naar diens vaderland vertrekt. Maar al snel keert ze terug, een illusie armer én zwanger. Over haar terugkeer krijgt Eurídice echter niets van haar ouders te horen. Zij denkt dus dat haar zus nog altijd in Griekenland is, terwijl Guida wordt wijsgemaakt dat Eurídice in Wenen aan het conservatorium studeert. Deze leugen houdt de twee uit elkaar. O.m. bekroond in Cannes.

Dit is niet zomaar een voorpremière – het is een heel feestelijke voorpremière! Deze in Cannes bekroonde film wordt om 19.00 ingeleid door Irma Dulmers van Oficine (Film Office for Latin American Cinema), waarna de film begint.

Als die is afgelopen staan er een borrel op het programma én een optreden van de Braziliaanse  Lilian Vieira (zang) & Daniel de Moraes (gitaar).

Mede mogelijk gemaakt door de Ambassade van Brazilië.