Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Body of Truth - Cracking the Frame

Marina Abramović, Sigalit Landau, Katharina Sieverding en Shirin Neshat: vier kunstenaars die hun lichaam gebruiken voor hun kunst. Een film over het hoe en waarom.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Body of Truth

Hoe beïnvloeden ervaringen met geweld, oorlog en onderdrukking het werk van een kunstenaar? De Duitse regisseur Evelyn Schels geeft op indringende wijze antwoord op deze vraag aan de hand van het leven en werk van vier beroemde vrouwelijke kunstenaars: Marina Abramović, Sigalit Landau, Katharina Sieverding en Shirin Neshat. Hoe verschillende de achtergrond van deze kunstenaars ook is, ze hebben er alle vier voor gekozen hun kunst tot uiting te brengen via het meest persoonlijke medium dat zij tot hun beschikking hebben: hun lichaam.

Pijn en lijden, constante angst voor terreur, fascisme toen en nu, de ongelijkheid in een islamitische samenleving; het zijn deze kwesties, vaak voortvloeiend uit politieke conflicten, die het werk bepalen van de in Joegoslavië geboren Abramović, de Israëlische Landau, de Duitse Sieverding en de gevluchte Iraanse Neshat. Juist met het kwetsbare lichaam weten zij deze kwesties heel precies artistiek te definiëren. Schels laat zien hoe en maakt zo op emotioneel niveau hun kunst inzichtelijk.