Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Bulbul Can Sing

Traditie vs. de hang naar vrijheid. De 15-jarige Indiase Bulbul en haar vrienden Bonny en Suman ontdekken de liefde en dat valt niet goed bij de conservatieve dorpsgenoten.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Bulbul Can Sing

Net als bij haar twee vorige films situeerde de Indiase regisseur Rima Das het verhaal voor haar nieuweling in haar geboortedorp Kalardiya in de Indiase deelstaat Assam. Naast de regie tekende Das ook voor het scenario, het camerawerk en de productie van deze film – een intiem coming-of-age-verhaal over de botsing tussen de traditionele waarden van een dorpsgemeenschap en het verlangen naar meer persoonlijke vrijheid, zeker waar het de seksuele moraal betreft.

Het was een diep gekoesterde wens van haar vader: zijn dochter moest zangeres worden en daarom noemde hij haar Bulbul, nachtegaal. Maar de stem van het nu 15-jarige meisje is te iel en dat maakt haar onzeker. Maar niet alleen zij heeft daar last van, ook de fragiele Bonny en de veel gepeste Suman, haar beste vrienden, kampen met onzekerheid. Ondertussen beginnen de eerste gevoelens van liefde bij de drie te ontwaken en dat wordt door hun traditionele en religieuze dorpsgenoten niet geaccepteerd. O.m. bekroond in Berlijn.

de Volkskrant

Bulbul Can Sing is een sociaal-realistisch drama dat fascinerend authentiek aanvoelt.