Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Divino Amor

Brazilië, 2027: ambtenaar Joana is belast met echtscheidingszaken, maar vanuit haar geloof probeert ze juist elke scheiding te voorkomen. Haar cliënten stuurt ze naar de seks-therapiegroep Hemelse Liefde.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Divino Amor

Hoe ziet de wereld er over acht jaar uit? De Braziliaanse regisseur Gabriel Mascaro, hier vooral bekend van zijn rodeodrama Neon Bull (2015), schetst een intrigerend beeld in zijn nieuwe film Divino Amor, een mix van sciencefiction en een sensueel relatiedrama met een Bijbelse draai. Ook al lijkt er op het eerste gezicht niet veel veranderd, sommige dingen zijn toch echt anders; vooral de rol van de staat in het leven van alledag is veel groter geworden. Zo is in dit heden elk gebouw uitgerust met een detectorpoortje dat elke burger onmiddellijk kan identificeren – het apparaat weet alles van je.

Brazilië, 2027: overheidsambtenaar Joana is belast met het afhandelen van echtscheidingszaken. Vanuit haar religieuze overtuiging doet zij er echter alles aan die scheidingen te voorkomen. Ze stelt de gebrouilleerde echtparen voor mee te doen met de therapiegroep Hemelse Liefde waar deze elkaar fysiek weer kunnen 'herontdekken'. Ondertussen proberen zij en haar man wanhopig zelf een kind te krijgen.

de Volkskrant

De filmmaker versterkt de vervreemdende wereld met dromerige artdirection en uitmuntend camerawerk.