Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Cold War

Polen, 1949: Wiktor staat aan het hoofd van een ensemble dat traditionele volksmuziek uitvoert. Op een dag komt de jonge Zula auditie doen. Wiktor, onder de indruk van haar muzikale talent en haar charme, valt als een blok voor haar...
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Cold War

Na het veelbekroonde Ida (2013) duikt regisseur Pawel Pawlikowski opnieuw in het verleden van zijn geboorteland Polen. Cold War, net als Ida gedraaid in prachtig zwart-wit en een 'ouderwets' beeldformaat, is een even ingetogen als aangrijpend drama over een onmogelijke liefde. De film, onder meer bekroond met de prijs voor Beste Regie bij het afgelopen filmfestival van Cannes, werd in de pers omschreven als  'Een filmjuweeltje'.

Polen, 1949: Wiktor staat aan het hoofd van een ensemble dat traditionele volksmuziek uitvoert. Op een dag komt de jonge Zula auditie doen. Wiktor, onder de indruk van haar muzikale talent en haar charme, valt als een blok voor haar en al snel vormen de twee een liefdespaar. Hun liefde wordt zwaar op de proef gesteld als de communistische autoriteiten zich met de muzikale inhoud van het succesvolle ensemble gaan bemoeien. De politieke constellatie van die jaren, de Koude Oorlog, drijft de twee uit elkaar. Maar Zula blijft hoe dan ook Wiktors droomvrouw.

NRC

"Elk shot kan je inlijsten. Een meesterwerk"

De Volkskrant

"fabelachtig mooi"