Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Out Stealing Horses

De 67-jarige Trond heeft zich na de dood van zijn vrouw terugtrokken in een klein, afgelegen dorp, maar het verleden is niet ver weg. Met een hoofdrol voor het Noorse landschap.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Out Stealing Horses

Zijn wijzelf de hoofdrolspeler in ons leven, kunnen wij zelf richting geven aan ons lot of zijn we overgeleverd aan krachten waarover wij geen controle hebben en kijken we vanaf de zijlijn toe naar wat ons overkomt? Het zijn deze vragen die de Noorse schrijver Per Petterson in zijn zeer succesvolle roman Paarden stelen aan de orde stelde. Regisseur Hans Petter Moland heeft het verhaal verfilmd en daarbij een hoofdrol weggelegd voor het adembenemend mooie Noorse landschap.

1999: de 67-jarige Trond heeft zich na de dood van zijn vrouw, drie jaar eerder, teruggetrokken in een klein dorpje, ergens aan de grens met Zweden. Een toevallige ontmoeting met een kennis van lang geleden brengt herinneringen terug aan zijn jeugd, aan die prachtige zomer van 1948 die hij met zijn vader doorbracht. Het was die zomer dat hij voor het eerst kennismaakte met de liefde, maar ook met de dood, de zomer dat hij met het verleden van zijn vader werd geconfronteerd.

de Volkskrant

... levendige, ontroerende cinema...