Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

LA RIOT: Goldie

De 18-jarige Goldie wil hiphopdanseres worden. Dat blijkt lastig, zeker als Jeugdzorg zich met haar halfzusjes gaat bemoeien. Met Slick Woods. Ingeleid door LA RIOT.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Goldie

In 2015 maakte de Nederlandse regisseur Sam de Jong zijn speelfilmdebuut met het tienerdrama Prins. Die film werd onder meer bij het Nederlands Filmfestival en de Berlinale bekroond. Zijn nieuwe film, Goldie, is een geheel Amerikaanse productie met het bekende model Slick Woods in de hoofdrol.

De 18-jarige Goldie (Woods) uit de New Yorkse Bronx heeft één grote ambitie: doorbreken in de entertainmentindustrie als hiphopdanseres. Het ziet er goed uit: haar is een rol beloofd in de clip van rapper Tiny. Maar ze moet wel eerst een auditie-video aanleveren. Haar minderjarige halfzusjes Supreme en Sherrie gaan haar daarbij helpen. Maar dan gaat het mis: Goldie raakt haar baantje als verkoopster kwijt en tot overmaat van ramp wordt hun moeder opgepakt. Ze heeft meer dan ooit geld nodig, vooral om haar halfzusjes uit handen van Jeugdzorg te houden. Maar hoe groot de tegenslagen ook zijn, Goldie laat zich niet uit het veld slaan.

LA RIOT organiseert op maandag 13 jan een voorpremière van Goldie in aanwezigheid van regisseur Sam de Jong. Na afloop van de film is er een Q&A waar de regisseur al je vragen beantwoordt.

Goldie gaat op 16 januari in première.