Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

For Sama - Buddy Film Night@Rialto

Er wordt zwaar gevochten in Aleppo. Dat stelt journalist Waad al-Kataeb en haar man, arts Hamza voor een heel moeilijk dilemma. Al-Khateab legt het vast met haar camera.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Gevluchte filmmakers en creatieven die in Nederland zijn beland – hoe zorg je ervoor dat zij hier hun plek vinden, dat zij hier een creatieve uitlaatklep geboden krijgen? Stichting The Buddy Film Project biedt een platform en een netwerk om ze daarbij te helpen – met Buddy Film Casting en Buddy Film Productions.

Tijdens de tweede Buddy Film Night in Rialto is iedereen welkom om met elkaar in contact te komen, The Buddy Film Project beter te leren kennen en prachtige films te kijken. De opbrengst komt ten goede aan de Stichting.

Om 18.30 uur wordt iedereen welkom geheten met koffie/thee en Arabische patisserie, waarna het programma begint met één korte voorfilm. Daarna de hoofdfilm: For Sama van Waad al-Khateab & Edward Watts, die de prijs in de wacht sleepte voor Beste Documentaire bij het filmfestival van Cannes. Na afloop is er een borrel op Rialto's entresol.

Host van de avond is Riom Soumete, redacteur, verslaggever en productiemedewerker van The Buddy Film Project.

For Sama

Monday January 20 with English subs at 7:15 pm

In de Syrische stad Aleppo wordt de jonge journalist Waad al-Kataeb verliefd op de arts Hamza, en hij op haar. Ze trouwen en krijgen een prachtige baby: Sama. Maar het zijn zware tijden, want Aleppo is het strijdtoneel geworden van opstandelingen die het opnemen tegen de troepen van president Assad. De stad wordt gebombardeerd, er zijn vele slachtoffers. Hamza heeft een noodhospitaal opgezet, maar ook dat is het doelwit van een bombardement. Het jonge gezin komt voor een vreselijk dilemma te staan: moeten ze vluchten om de veiligheid van hun dochtertje te waarborgen of moeten ze blijven om de strijd voor vrijheid te blijven steunen?

Terwijl om haar heen de stad in brand staat, legt Al-Khateab met haar camera de meest ongelooflijke verhalen vast, bedoeld als brief aan haar dochter. Het beeld is even intiem als hartverscheurend.

Met voorfilm:

Before I Forget
Razan Hassan | Duitsland | 2018 | 11' |  Arabisch, Engels gesproken | Engels ondertiteld
Een autobiografische korte film waarin Razan Hassan ons meeneemt in haar reis van Syrië naar Nederland.