Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Atlantique

In een voorstad van het Senegalese Dakar lijkt de jonge liefde tussen Ada en Souleiman zonder zorgen. Maar achter de sluier van verliefdheid gaat een sombere toekomst schuil.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Atlantique

Monday March 16 with English subs at 7:00 pm

Deze debuutfilm van de Senegalese filmmaakster Mati Diop is de eerste film van een zwarte, vrouwelijke filmmaker die werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes, waar de film in première ging en ook nog eens de Grand Prix in de wacht sleepte.

Achter de sluier van verliefdheid gaat een sombere toekomst schuil voor de jonge Ada en Souleiman. Hun liefde lijkt zonder zorgen, maar niets is minder waar. Souleiman heeft al maanden geen loon ontvangen en besluit met een groep bouwvakkers het land te verlaten op zoek naar een betere toekomst. De oceaan scheidt hem van zijn Ada. Ada, die niets liever wil dan met Souleiman samenzijn, staat op het punt te trouwen met een man van wie ze niet houdt. Tijdens het huwelijksfeest breekt een verwoestende brand uit. Ook worden een aantal meisjes bevangen door een mysterieuze koorts… Wat heeft dit alles met elkaar te maken? Issa, een jonge politieman, gaat op onderzoek uit.

NRC Handelsblad

'Atlantique' is concreet, verheven, magisch

de Volkskrant

... een aangrijpend spookverhaal en een formidabel zelfverzekerd debuut bovendien