Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Mijn Rembrandt - Docupodium

In haar nieuwe documentaire duikt filmmaakster Oeke Hoogendijk in de wereld van de oude meester Rembrandt.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Iedere maand presenteert Rialto een nieuwe, Nederlandse documentaire in aanwezigheid van de maker. Deze maand is regisseur Oeke Hoogendijk te gast. Inclusief nagesprek o.l.v. Hanneke Groenteman.

Mijn Rembrandt

Filmmaakster Oeke Hoogendijk is geen onbekende in de wereld van kunst. Voor haar film Het Nieuwe Rijksmuseum (2014) volgde Hoogendijk gedurende tien jaar de grootschalige renovatie van het wereldberoemde museum. In haar nieuwe documentaire duikt ze opnieuw in de wereld van de oude meesters; in een filmische mozaïek zien we de aangrijpende verhalen van mensen met een grenzeloze passie voor Rembrandts schilderijen.

Zo brengt de Franse baron Éric de Rothschild twee Rembrandts op de markt, wat het begin markeert van een verbeten politieke strijd tussen het Rijksmuseum en het Louvre. Ook zien we hoe kunsthandelaar Jan Six twee ‘nieuwe’ schilderijen van Rembrandt op het spoor lijkt te zijn. Zijn grootste jongensdroom lijkt uit te komen, maar Hoogendijks camera is er ook bij wanneer hij ervan wordt beschuldigd een afspraak met een andere kunsthandelaar te hebben verbroken.