Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Truffel liefde

De zwarte truffel: heel prijzig en moeilijk te vinden, maar het aroma en de smaak zijn onovertroffen. Een portret van mensen en hun liefde voor een zwam.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Truffel liefde

Men neme knoflook en een klein ansjovisfiletje, zet dat aan in wat olijfolie, verwijder de knoflook en voeg er wat zwarte truffel aan toe. Giet dat mengsel over een beetje tagliatelle, rasp er wat verse Parmezaanse kaas overheen en genieten maar! De ster in dit heel eenvoudige maar overheerlijke gerecht is natuurlijk de truffel, ook wel bekend als de 'zwarte diamant'. Een terechte eretitel, want net als diamanten zijn truffels nogal prijzig, een onsje kost al snel honderden euro's, en ook zijn deze kleinoden heel moeilijk te vinden: ze groeien namelijk onder de grond.

Regisseurs Jascha de Wilde en Ben Hendriks, het is hun derde samenwerking, brengen in deze documentaire de wereld van truffeladepten en -fanaten in beeld, mensen met een diepe passie voor deze zwam – van stroper en jager tot kweker en chef-kok. Voor sommigen is die passie culinair, voor anderen puur financieel, maar voor allen is de toewijding absoluut. De truffel moet gekoesterd worden, net als de liefde.

de Volkskrant

De documentaire is heerlijk romantisch, maar heeft ook oog voor de schaduwkanten van de truffelindustrie.