Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Saturday Fiction - CinemAsia

Het CinemAsia Film Festival in Rialto: vijf dagen lang het beste dat de huidige Aziatische cinema te bieden heeft. Van 4 t/m 8 maart.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Saturday Fiction

Gong Li, icoon van de Chinese cinema, geeft een betoverende en elegante vertolking in Saturday Fiction, een spannende, historische thriller die zich afspeelt in Shanghai tijdens de Japanse overheersing in de Tweede Wereldoorlog. Ze speelt de geprezen actrice Jean Yu, die na een lange afwezigheid terugkeert in Shanghai om te spelen in een stuk dat wordt geregisseerd door haar oude liefde (Mark Chao). Haar werk lijkt echter niet de enige reden voor haar plotselinge terugkeer. Wat is haar ware doel en en hoe is ze betrokken bij de wereldwijde catastrofes van de Tweede Wereldoorlog?

Ze navigeert door een duister cultureel en politiek landschap waar oude vrienden kunnen terugkeren als vijanden, soldaten of spionnen. Als alles compleet uit de hand lijkt te lopen vraagt Jean Yu zich af of ze er goed aan doet een geheim te onthullen dat het tij van de geschiedenis volledig kan doen keren.

Competition