Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

John Denver Trending - CinemAsia

Het CinemAsia Film Festival in Rialto: vijf dagen lang het beste dat de huidige Aziatische cinema te bieden heeft. Van 4 t/m 8 maart.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

John Denver Trending

Dit aangrijpende debuut, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, laat een perfect voorbeeld zien van hoe social media gevoelig liggende verhalen kunnen vormen, versterken en problematiseren. Dit is waar de veertienjarige scholier John Denver ontdekt als een video viral gaat waarin hij een klasgenoot aanvalt – dat verandert zijn leven voorgoed. Hoewel de video volledig uit zijn context is gerukt en met de kwaadst mogelijke bedoelingen online is gezet, had niemand de tragische uitkomst kunnen voorspellen van deze virale pesterij.

In zijn gevoelige rol van verkeerd begrepen tiener, toont de debuterende acteur Jansen Magpusao zijn talenten voor de camera. De eveneens debuterende scenarist en regisseur Arden Rod Condez is ook een uiterst talentvolle nieuwkomer en laat met recht zien een van de meest veelbelovende, opkomende makers uit de Filipijnen te zijn, waar John Denver Trending zes prijzen op het Cinemalaya Philippine Independent Film Festival in de wacht wist te slepen.

Competition