Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Dolly Kitty and Those Twinkling Stars - CinemAsia

Het CinemAsia Film Festival in Rialto: vijf dagen lang het beste dat de huidige Aziatische cinema te bieden heeft. Van 4 t/m 8 maart.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Dolly Kitty and Those Twinkling Stars

Ze heeft een liefdevol gezin, een hardwerkende man en woont in een prachtig nieuw appartement in New Delhi; Dolly lijkt het allemaal voor elkaar te hebben. Ondertussen is ook haar nicht Kaajal naar de grote stad verhuisd om haar geluk ook te beproeven. Ze vindt een baan, maar dan wel in callcenter als romantisch gesprekspartner voor de eenzame mannen aan de andere kant van de lijn. Het voelt voor beide vrouwen, ooit zo hecht als zussen, alsof er iets ontbreekt in hun leven.

De Indiase scenarist en regisseur Alankrita Shrivastava (winnaar van de CinemAsia Audience Award in 2016 voor haar vorige film Lipstick Under My Burkha) verbeeldt op scherpe manier hoe deze vrouwen in archetypische vrouwenrollen van een patriarchale maatschappij worden gedrukt. Deze baldadige, opzwepende en steeds weer verrassende komedie laat zien wat er gebeurt wanneer vrouwen weigeren zich te gedragen zoals de maatschappij van hen verwacht. Met Konkona Sensharma en Bhumi Pednekar.

Competition