Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Queen of Hearts: Audrey Flack - Cracking the Frame

Portret van de 88-jarige Amerikaanse kunstenaar Audrey Flack, al sinds de jaren 50 een pionier en nog altijd op zoek naar nieuwe vormen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Queen of Hearts: Audrey Flack

"Kunst is een roeping. (…) Je schildert niet zomaar voor jezelf of voor het publiek. Je schildert omdat het moet." Aan het woord de Amerikaanse kunstenaar Audrey Flack (New York, 1931), een van de meest opmerkelijke vrouwelijke Amerikaanse kunstenaars. Opmerkelijk omdat ze altijd een pionier is geweest; als abstract expressionist in de jaren 50, als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het fotorealisme in de jaren 70, en nu als de schepper van monumentale sculpturen.

Regisseurs Deborah Shaffer en Rachel Reichma schilderen een portret van haar: een vrouw, ze is nu 88, die nog altijd nieuwe artistieke wegen inslaat, die nog altijd experimenteert en zoekt naar nieuwe vormen en een nieuwe beeldtaal. Maar ze hebben ook oog voor haar als de worstelende moeder van een autistisch kind. Flack is een kunstenaar en een leraar, een vrouw en een moeder, maar ook een rebel en provocateur, een voorbeeld en een bron van inspiratie.

Nederlandse première