Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Beautiful Boy

Vader en zoon David en Nicolas Sheff hebben een hechte band. De aan alle kanten getalenteerde Nicolas experimenteert al sinds zijn twaalfde met drugs, maar hij raakt pas jaren later echt verslaafd als hij meth ontdekt.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

In 2005 schreef journalist David Sheff een artikel voor het New York Times Magazine over de drugsverslaving van zijn zoon Nic. Dit artikel vormde voor Sheff de aanleiding al zijn herinneringen en ervaring op papier te zetten; drie jaar later verscheen Beautiful Boy: A Father's Journey Through His Son's Addiction. De Belgische regisseur Felix Van Groeningen ( o.m. Helaasheid der Dingen) verfilmde het aangrijpende verhaal over onvoorwaardelijke liefde die zwaar op de proef wordt gesteld. Hij had daarvoor de beschikking over twee fantastische acteurs: Steve Carell en de jonge Timothée Chalamet (Call Me By Your Name).

Vader en zoon David en Nicolas Sheff hebben een hechte band. De aan alle kanten getalenteerde Nicolas experimenteert al sinds zijn twaalfde met drugs, maar hij raakt pas jaren later echt verslaafd als hij meth ontdekt. David steunt zijn zoon bij het afkicken door dik en dun, maar het is maar de vraag of deze wel geholpen wil worden. Moet hij Nic misschien helemaal loslaten? Er volgen moeilijke jaren.

De Volkskrant

"In het verontrustende drama Beautiful Boy slaat de drugsterreur toe in een onbedreigde, liefdevolle omgeving"