Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Verdict - CinemAsia

Het CinemAsia Film Festival in Rialto: vijf dagen lang het beste dat de huidige Aziatische cinema te bieden heeft. Van 4 t/m 8 maart.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Verdict

Een echtelijke ruzie loopt volledig uit de hand in de heftige openingsscène van Raymund Ribay Gutierrez’ aangrijpende debuutfilm. Joy is zulke gevechten met haar man wel gewend, maar deze keer gaat deze kleine crimineel met een alcoholprobleem te ver: hun zesjarige dochter Angel raakt gewond tijdens al het huiselijk geweld. Joy zet eindelijk stappen en geeft haar man aan bij de politie. De kans dat ze in de enorme Filipijnse hoofdstad Manila gerechtigheid zal vinden, is echter gering.

Gutierrez verbeeldt de juridische strijd met intense shots en een urgente montage. Zijn gespannen filmstijl doet denken aan het werk van zijn mentor Brillante Mendoza (Kinatay, 2009). Dit alles resulteert in een weergave van bureaucratische onverschilligheid jegens slachtoffers van huiselijk geweld die je naar de keel grijpt. Het leverde Gutierrez een Special Jury Prize op de 2019 editie van het filmfestival van Venetië. Joy wordt vertolkt Max Eigenmann.

Official Selection