Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Les Misérables - voorpremière

Stéphane, nog maar net verhuisd naar Parijs, komt terecht in de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil in het 93ste arrondissement. De spanningen lopen hoog op...
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Les Misérables

In 1862 publiceerde de Franse schrijver Victor Hugo zijn belangrijkste werk: Les Misérables, een epische vertelling over sociale misstanden en meedogenloze wetten. Hugo deed dit aan de hand van de lotgevallen van Jean Valjean, een man die lang in een strafkolonie zat voor het stelen van een brood en ook na zijn vrijlating vervolgd wordt door de politie. Veel is er niet veranderd, zo laat debuterend regisseur Ladj Ly zien in dit door hemzelf geschreven verhaal. Hij baseerde het op zijn eigen, gelijknamige korte film en op de rellen in Parijs van 2005.

De jonge Stéphane, net uit de provincie verhuisd naar Parijs, is het nieuwste lid van de Anti-misdaadeenheid die in het 93ste arrondissement opereert, een van de banlieues. De spanningen tussen de verschillende bendes in de wijk zijn groot, zo ontdekt Stéphane. Wanneer hij en zijn collega's Chris en Gwada een arrestatie willen uitvoeren, loopt de boel uit de hand. Een drone filmt alles.