Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Parasite (z/w)

Speciale zwart-wit versie van dit veelbekroonde Koreaanse meesterwerk van Bong Joon-ho. Over hoe een arme familie een rijk gezin binnendringt.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Tijdens de afgelopen editie van het International Film Festival Rotterdam was regisseur Bong Joon-ho te gast. Daar presenteerde hij een zwart-witversie van zijn bejubelde en veelbekroonde meesterwerk Parasite. Die versie viel enorm in de smaak bij het publiek en won de Publieksprijs. Nu is deze versie ook in Rialto te zien.

Parasite (z/w)

Monday March 2 with English subs at 6:45 pm

"Deze film is een komedie zonder grapjassen, een tragedie zonder schurken", aldus de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-ho, hier vooral bekend van zijn donkere toekomstfilm Snowpiercer. En net als bij zijn vorige films mixt hij een spannende verhaal met messcherpe kritiek op de grote sociale ongelijkheid in zijn land. Een heel geslaagde mix, want Parasite werd bij het afgelopen filmfestival van Cannes bekroond met de Gouden Palm en won ook vier Oscars, o.a. voor Beste Film en Beste Regie.

Het is armoe troef in het gezin van Kim Ki-taek; hij, zijn vrouw, en zijn zoon en dochter wonen in een krappe kelderwoning, werk en dus geld hebben ze niet. Maar ze zijn inventief: zoon Ki-woo, die zich voordoet als een universitair geschoold docent Engels, wordt door de welgestelde familie Park aangenomen om hun dochter bijles te geven. De deur naar een beter bestaan staat ineens op een kier en heel geraffineerd lukt het de Kims steeds meer deel te gaan uitmaken van het dagelijks leven van de Parks. Maar hoe lang gaat dat goed?