Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Yellow Ribbon - CinemAsia

Het CinemAsia Film Festival in Rialto: vijf dagen lang het beste dat de huidige Aziatische cinema te bieden heeft. Van 4 t/m 8 maart.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Yellow Ribbon

Zuid-Korea, 16 april 2014: een veerboot met 476 passagiers en bemanningsleden aan boord is onderweg van Incheon naar Jeju. Het schip zinkt en 304 mensen, onder wie 250 middelbare scholieren, verdrinken in zee. Het zinken van de MC Sewol bleef niet zonder grote sociale en politieke repercussies in Zuid-Korea, waarbij met name de kapitein van het schip en de veerbootmaatschappij het moesten ontgelden, net als de gehele Park Geun-hye regering voor de onthutsende wijze waarop deze op de ramp reageerde.

Vijf jaar later laat regisseur Ju Hyun-sook zien hoe dit nationale trauma is verwerkt en hij doet aan de hand van de herinneringen van vijf betrokkenen aan die fatale ochtend. De littekens zijn nog lang niet geheeld. Deze urgente en ontroerende documentaire geeft een unieke inkijk in de nasleep van een van Zuid-Korea’s grootste trauma’s uit de recente geschiedenis.

Official Selection