Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Serendipity - Cracking the Frame

Docu van en over multidisciplinair kunstenaar Prune Nourry. Hoe verhoudt haar borstkanker zich tot haar werk? Alleen gezondheid, liefde en kunst zijn echt belangrijk.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Serendipity

Het vrouwelijk lichaam staat centraal in veel van het werk van de multidisciplinaire kunstenaar Prune Nourry (Parijs, 1985). In haar sculpturen, installaties, video's, foto's en performances onderzoekt ze kwesties rondom gender en vruchtbaarheid – werk dat ze sinds 2011 verricht als artist in residence bij het Invisible Dog Art Center in Brooklyn.

Terwijl ze bezig was met haar boek Serendipity, waarin ze een overzicht van haar werk presenteert, werd er in 2016 borstkanker bij haar geconstateerd; uiteraard had dat grote gevolgen voor haar eigen lichaam. Darren Aronofsky en Angelina Jolie stelden haar voor elke stap in het ziekte- en genezingsproces vast te leggen. En dat deed ze. Het resultaat is een verbluffend en intiem verslag van hoe het haar lichaam, werk, ziel en geest is vergaan, een hartstochtelijk pleidooi voor het idee dat alles met elkaar verbonden is en dat toeval een illusie is. In het leven zijn eigenlijk alleen gezondheid, liefde en kunst van essentieel belang.