Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Just 6.5

Box office-hit in Iran. Politieman Majidi doet er alles aan om drugsbaron Khakzad achter de tralies te krijgen. Geen eenvoudige opgave.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Just 6.5

On Mon June 14 with English subs at 8:30 pm

De Iraanse regisseur/scenarist Saeed Roustayi schetst in zijn veelbekroonde tweede film, een verrassend groot succes in Iran, een harde wereld waarin iedereen verdacht is en tegelijk slachtoffer – de wereld van drugshandel en -verslaving. Naar schatting telt Iran zo'n 6,5 miljoen verslaafden, het getal waarnaar de titel verwijst, en dat aantal neemt toe. Corruptie op alle niveaus maakt het vrijwel onmogelijk dit probleem te bestrijden. Roustayi heeft oog voor de beweegredenen van zowel de politiemensen als de drugscriminelen en koppelt dat aan soms adembenemende actiescènes. Het uitstekende acteerwerk van de twee hoofdrolspelers, Payman Maadi en Navid Mohammadzadeh maakt het plaatje compleet.

Politieman Samad Majidi (Maadi) rust niet voor hij drugsbaron Naser Khakzad (Mohammadzadeh) achter slot en grendel heeft gekregen en neemt het daardoor soms niet al te nauw met de wet. Via een kleine dealer, een wat grotere dealer en Nasers ex-vriendin komt hij deze uiteindelijk op het spoor.

NRC Handelsblad

Hard en hartverscheurend.

de Volkskrant

(…) een film met de authenticiteit van een documentaire; doorwrocht sociaal commentaar in de gedaante van een robuuste thriller.