Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Matthias & Maxime - Queer Pioneers

Het was maar voor de film, de kus tussen eind-twintigers Matthias en Max. Toch is de impact groot op de levens van deze twee jeugdvrienden. Met voorgesprek.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

In de april-editie van Queer Pioneers staat er een voorpremière op het programma: Matthias & Maxime, de nieuwe film van de Canadese regisseur Xavier Dolan. Zoals altijd is er een gesprek vooraf met een bijzondere gast. De details zullen spoedig bekendgemaakt worden.

Matthias & Maxime

Natuurlijk willen eind-twintigers Matthias en Max wel even meespelen in het studentenfilmpje van het jonge zusje van een van hun vrienden. De twee, die al sinds hun kindertijd zijn bevriend, moeten een homostel spelen en dus moeten ze elkaar zoenen. Deze filmzoen, ook al is het niet 'echt', maakt echter bij beiden onverwachte gevoelens los, waar ze zich nauwelijks raad mee weten. Matthias begint aan alles in zijn leven te twijfelen, terwijl Max zich alleen nog richt op zijn aanstaande reis naar Australië. Ondertussen ligt hij ook nog overhoop met zijn moeder.

Dit is al weer de achtste film van Xavier Dolan, het vroegere wonderkind dat nu inmiddels de dertig is gepasseerd. Net als in zijn bejubelde debuutfilm J'ai tué ma mère (2009) en de films die volgden, speelt ook in deze nieuweling homoseksualiteit een grote rol. Ook niet voor het eerst: Dolan speelt zelf een van de hoofdrollen: Max. Zoals altijd schreef hij zelf het scenario.