Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Deux

Zonder dat iemand iets vermoedt, zijn buurvrouwen Nina en Madeleine al decennialang geliefden. Dan gaat er iets mis. Met Barbara Sukowa en Martine Chevallier.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Deux

On Mon September 28 with English subs at 7:20 pm

Al decennia wonen de gepensioneerde Nina en Madeleine naast elkaar op de bovenste verdieping van een Zuid-Frans appartementengebouw. Goede buren zijn het, zo denkt iedereen, maar in werkelijkheid zijn ze elkaars geliefden; de twee houden hartstochtelijk van elkaar. Nina wil wel uit de kast komen, maar Madeleine aarzelt; ze is vooral bang voor de reactie van haar twee volwassen kinderen die niet beter weten dan dat hun overleden vader de grote liefde van haar leven was. Nina en Mado, zoals Nina Madeleine liefkozend noemt, kunnen elkaar zien wanneer ze willen – hun appartementen grenzen aan elkaar – maar een onverwachte gebeurtenis maakt daaraan een einde, tot wanhoop van Nina. Ondertussen begint Madeleine's dochter Anne iets te vermoeden.

Deux zou een sentimenteel melodrama kunnen zijn geworden, maar de Italiaanse regisseur Filippo Meneghetti weet in zijn speelfilmdebuut deze valkuil overtuigend te vermijden. De film is een waarachtig en genuanceerd liefdesverhaal, gedragen door het overtuigende acteerwerk van Barbara Sukowa en Martine Chevallier. Liefde overwint uiteindelijk alle obstakels.

de Volkskrant

Deux is als een alsmaar uitgestelde dans voor twee hunkerende zielen.

Trouw

Heel mooi hoe de Italiaanse ┬Čregisseur Filippo Meneghetti (...) gefocust blijft op het gevoelsleven van de vrouwen en de actrices alle ruimte geeft.