Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Babyteeth

De 16-jarige Milla lijdt aan kanker. Dan ontmoet ze Moses, een werkloze drugsdealer. Hij brengt vreugde in haar leven en ze stort zich met overgave op de liefde.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Babyteeth

Op een dag neemt de 16-jarige Milla haar nieuwe vriendje mee naar huis: de 23-jarige Moses. Niet bepaald de 'ideale schoonzoon', want hij is werkloos,ziet er onverzorgd uit en dealt in drugs. Tegelijk is hij wél het ideale vriendje, want Milla lijdt aan kanker en uitgerekend hij heeft vreugde en levenslust in haar leven teruggebracht. Normaal zouden haar ouders hem de deur hebben gewezen, maar nu besluiten ze, tegen alle pedagogische regels in, haar dochter te laten begaan. Terwijl de ouders al in diepe rouw zijn om het naderende verlies van hun dochter, stort Milla zelf zich zonder terughoudendheid op het leven en de liefde.

De Australische regisseur Shannon Murphy (Killing Eve) weet in haar eerste lange film perfect het evenwicht te vinden tussen humor en drama, wat resulteert in een ontroerend en in kleurrijke beelden verteld verhaal over onvoorwaardelijke liefde, onmacht en doorzettingsvermogen. Met intens acteerwerk van Eliza Scanlen als Milla en Toby Wallace als Moses. O.m. bekroond in Venetië.

de Volkskrant

Shannon Murphy's bitterzoete speelfilmdebuut is een innemend portret van een meisje dat versneld volwassen wordt.

Trouw

Murphy houdt tragedie en komedie perfect in evenwicht,